AK Parti Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisa siyasetinin önemli isimlerinden. Aynı zamanda partisinin Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi. Bugüne kadar yaptığı hizmetlerle göz dolduruyor. Tuttuğunu koparan bir tarzı var. AK Parti ve hükümet içerisinde sözü geçiyor. Sözü geçtiği için de Manisa'ya hizmet taşıyor. O Manisa'yı seviyor, Manisa O'nu… Ben de kendisini çok severim. Spor akademisindeki öğrencilik yıllarından beri tanırım. O'nun da bana karşı sevgi ve saygısı tartışılmaz. Bu nedenle geçtiğimiz hafta Başkent Ankara'da kızı Aybike'nin nikah törenine katılamadığım için çok üzüldüm. Manisa'da birçok etkinlik ve davet vardı, şehir dışına çıkma şansım olmadı. Ama aklım hep değerli insan, usta siyasetçi Selçuk Özdağ'ın kızını evlendirdiği o mutlu günde kaldı, orada bulunamamanın ağırlığını bu yazımı kaleme alarak hafifletmek istedim. Geceye katılan dostlar anlattı, ben dinledim, hislerimi sizlerle paylaşmak istedim…
İLGİ FAZLAYMIŞ…
Selçuk Özdağ'ın Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olan kızı Aybike Özdağ, Türk ailesinin oğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi mühendislerinden Tahir Türk ile dünya evine Ankara Gölbaşı Vilayetler Evi'nde girdi. Nikaha siyaset, iş, spor ve medya dünyasının önemli isimleri katılmış. Nikah töreninde TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 26'ncı Türkiye Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanlığı ve Başbakan Yardımcılığı da yapan Bülent Arınç, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Adalet ve Kalkınma Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, eski Bakanlardan ve Ankara Milletvekili Beşir Atalay, eski Başbakan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Emrullah İşler, CHP İstanbul Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Üyesi İlhan Kesici, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Recai Berber, Uğur Aydemir, İsmail Bilen, 24'üncü Dönem Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, MESOB Başkanı Hasan Geriter, MTSO Başkanı Adnan Erbil, Ahmet Yenilmez ile Özdağ ve Türk ailesinin eş, dost ve akrabaları bulunmuş.
GÖRKEMLİ OLMUŞ…
Aybike-Tahir Türk çiftinin görkemli nikah töreni başladığında TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Cemil Çiçek ve Aybike Özdağ'ın okul arkadaşı Serpil Gökçe nikah şahidi oluyor. Nikah kıyılma işlemi sonrasında TBMM Başkanı Kahraman duygularını ifade ettiği konuşmasında, "Selçuk Özdağ bizim saygı ve sevgi duyduğumuz bir hocamız. Selçuk beyin kızının nikahına gelmek benim için sevindirici bir olaydır. Kaldı ki damat oğlumuz Trabzonluymuş, kızımız Aybike de Karadenizli olmuş demektir. Hemşerilerime gelin geldi demektir. Tabi ki çocuk yapmayı düşündüklerinde ise Cumhurbaşkanımızın sözlerini unutmamalarını temenni ediyorum" demiş.
ARINÇ'DAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER…
Türk siyasetinin duayenlerinden, Manisa'nın değeri Bülent Arınç da Selçuk Özdağ'a övgü dolu sözler söylemiş. Demiş ki; "Selçuk Özdağ ile geçmiş yıllara dayalı bir başlangıcımız var. Yıl 1978. O zamanlar iyi bir ülkücü kardeşimdi ve Ülkü Ocakları'nın başkanlığını yürütmekteydi. Hep davasının peşinde koştu. Zorda kaldı, o yıllarda savunmak bana düştü. Yiğit bir insan, delikanlı bir kişidir. Hayatı hep zorluklarla gitti geldi. Sonunda Manisa'dan Milletvekili oldu. Şimdi ben Aybike ve Tahir çiftine, çok çocuktan ziyade, hayırlı evlatlar nasip etsin diyorum. Evlilik cüzdanını Ahmet Davutoğlu'nun vermesinin daha münasip olacağını düşünüyorum".
EVLİLİK CÜZDANINI DAVUTOĞLU VERMİŞ…
Bunun üzerine, "Böyle bir gecede bulunmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Damat tarafından akraba çıktık. Bu da benim için ayrı bir önem taşıyor. Çiftlere mutluluklar diyorum" diyen dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ise genç çifte evlilik cüzdanını takdim etmiş.
Kızı Aybike'yi evlendiren, bir baba olarak duygulu anlar yaşayan Selçuk Özdağ ile genç çifte ben de mutluluklar dilerim. Gelecek güzel günlerde vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirmelerini dilerim. En güzel günler onların olsun