Bayramı bahane edip bir haftalığına Çeşme'ye gidince bayram öncesi yapmam gereken birkaç yazım vardı. Bunlardan birini dün yazdım devamı gelecek. Sonra da Çeşme, Ildır, Alaçatı ve Boyalık'ta bayram havasını paylaşacağım. Ancak dün oraya girip Süper Lig'de bugün ne olup bittiğine bakmam gerektiğine karar verdim. Galatasaray ve Beşiktaş derbi öncesi maçlarını kazandı. Bu önemliydi. Aslan evinde Rize'yi, Beşiktaş'ta Manisa'da Akhisar Belediyespor'u yendi. Her iki takımın da aldığı 3 puanın skoru aydı 2-0.
Galatasaray'ın Rize'yi yenmesinden çok 2 mükemmel gol atan yeni transfer Eren Derdiyok konuşuluyor. Aslan için Eren'in varsa derdin yok deniliyor. Gerçekten de 6. dakikada attığı gol aylarca belki de yıllarca konuşulacak cinsten. Aslan kaza yapmadan Beşiktaş derbisine gidecek.
Beşiktaş da Pazar günü Manisa'da Akhisar Belediyespor ile oynadı. O da kalite farkını ortaya koyarak ilk yarıda şansının da yardımı ile maçı koparmasını bildi. Bu maçı 90 dakika dikkatle izledim. Beşiktaş'ın hızlı ve tempolu futbolu karşısında, Akhisar Belediyespor'un yeni hocası Tolunay Kafkas ile nasıl bir oyun oynayacağını merak ediyordum. Oyun başladığında baktım ki Akhisar Belediyespor sahada Beşiktaş nasıl oynuyorsa o da aynı kalitede karşılık veriyordu. Kartal uçarken dikkatli uçuyordu. Yakaladığı ilk fırsatı da Gökhan İnter'in nefis ara pasında Avrupa'dan bir puanla dönmesini sağlayan Talisca ile golü buluyordu. Talisca'nın ceza sahasına girer girmez klas bir vuruşla kaleci Fatih'in sağından ağlarla buluşturması Beşiktaş'ın transferdeki isabetliliğini gösteriyordu. Akhisar bu golle yıkılmadı. Beşiktaş karşısında dimdik ayakta kalarak mücadelesini sürdürdü. Ne var ki geçen yılın tehlikeli gol adamı Rodellega Beşiktaş defansı karşısında aradığı ve bulmaya çalıştığı pozisyonları yakalayamadı. Bir de ilk yarı böyle biter dediğimiz anda gereksiz bir faulden Caner'in ortasında Rodallega'nın ters kafa vuruşu ile Akhisar Belediyespor kalesinde 2. golü gördü. Beşiktaş 3 puana maçın ilk yarısının bitişinde çok yakınlaşmıştı. İkinci yarıda Akhisar Belediyespor skora rağmen maça asıldı, fırsatlar yakaladı. Yenilenen Beşiktaş karşısında bunları değerlendiremedi. Maçı kaybetti. Ben mağlup olan Akhisar Belediyespor'un zaman zaman Beşiktaş'tan daha iyi oynadığı kanaatindeyim. Beşiktaş Manisa'da ilk defa Akhisar'ı yenerken istediğini aldı. Skora rağmen oyun anlamında maçın galibi Akhisar'dır. Bu futbolunu devam ettirirse Akhisar Belediyespor geçen sezonun başarısını yakalar görüşündeyim. Süper Lig'de bu hafta boyu neyi konuşacağız. Beşiktaş-Galatasaray derbisini, kim kazanır derseniz iki takımın mücadelesi kadar Beşiktaş taraftarının baskısı belirler. Ben elbette bir Galatasaraylı olarak puanla dönmeyi arzularım. Erken derbi de nefesleri kesecek.