Özel Haber: Emre Halil ESENKAYA

Saruhanlı’da üzümünü kurutmak için boş bir alana seren Cemal Onbaşılar isyan etti. Üzümünü serdiği yerin hemen yakını adeta çöplük alanı olarak kullanılıyor. Onbaşılar, aynı zamanda serginin hemen yakınından geçen kanalın içerisinde de birçok pislik barındığı için fareler olduğunu söyledi. Yetkili merci olan Saruhanlı Belediyesi’ne defalarca şikayette bulunduğunu aktaran Onbaşılar, herhangi bir sonuç alamadığını belirtti. Cemal Onbaşılar’ın yardım çığlığına CHP Saruhanlı İlçe Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zeki Bilgin, sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan bir paylaşım yaparak destek verdi.

Saruhanlı’da bulunan üzüm üreticisi Cemal Onbaşılar mahsulünü çöplerden korumak için büyük bir uğraş veriyor. Saruhanlı İmam Hatip Ortaokulu’nun da çok yakınında bulunan vahşi çöplük Onbaşılar’ı zor duruma soktu. Ürününün zarar görmemesi için birçok kuruluşa şikayette bulunan Onbaşılar, çöplüğün oradan kaldırılması konusunda henüz bir çözüm alabilmiş değil.

Çiftçi Cemal Onbaşılar alanın Saruhanlı Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu söyleyerek: “Burada bulunan çöplüğün kaldırılması için ilk önce zabıtaya şikayette bulundum. Zabıta beni amirine yönlendirdi. Amir de Saruhanlı Belediyesi Fen İşleri’ne yönlendirdi. Hangi kapıyı çalsam bir çözüm bulunamadı. Bu gördüğünüz çöplerin azalmış hali. Ona rağmen sergideki üzümleri korumak için büyük bir uğraş veriyoruz” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN MAHALLE RAHATSIZ

Sergi alanına çok yakın bir noktada bulunan çöplerden bütün mahalle halkının rahatsız olduğunu belirten Cemal Onbaşılar: “Burada bulunan çöpleri hurdacılar topluyor. Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok ama hurdacıların toplaması için çevreyi rahatsız etmeyecek bir alan yapılması gerekiyor. Burada bulunan çöplerden aynı zamanda feci bir koku yayılıyor. Bu durumdan sadece biz değil bütün mahalle halkı şikayetçi” dedi.

‘TEK SORUN ÇÖPLER DEĞİL!’

Üzümlerini serdikleri yerde tek sorununun çöpler olmadığını aktaran Onbaşılar: “Burada tek sorun çöplük sorunu değil. Aynı zamanda serginin hemen yanından geçen kanalın ağız kısmında çok fazla pislik birikiyor. Bu pisliklerden dolayı buralarda çok fare oluyor. Belediyenin bu sorunlara çözüm bulması gerek” diye konuştu.

İLK ŞİKAYET 1 AĞUSTOS’TA YAPILMIŞ

Cemal Onbaşılar, çöplük sorununa çözüm bulunması için ilk olarak 1 Ağustos 2018 tarihinde şikayette bulunmuş. Mesaj görüntülerinde bir yetkilinin ‘Yarın seninle irtibat kurucam abi’ ifadeleri göze çarparken, Onbaşılar o günden sonra kimsenin kendisiyle irtibata geçmediğini belirtti. Saruhanlı Belediyesi’nin çöplükle alakalı ne yapacağı kafalarda soru işareti oluşturmaya devam ediyor.

‘EVİMİZE YAKIN OLDUĞU İÇİN SERGİMİZ BURADA’

Cemal Onbaşılar üzüm sergilerini neden çöplerin yakınında bir alana kurduklarını: “Burada kardeşim ve ben üzümleri kurutuyoruz. Başka alanlara da kurulabilir ama burası evimize çok yakın. Maddi olanaklarımız çok elverişli olmadığı için sergiyi buraya kurmak zorundayız” ifadeleriyle açıkladı.

ZEKİ BİLGİN’DEN DESTEK PAYLAŞIMI

CHP Saruhanlı İlçe Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Zeki Bilgin, Cemal Onbaşılar’a Facebook üzerinden yaptığı paylaşımla destek verdi. Bilgin paylaşımında: “Vatandaş üzümünü kesmiş, sergiye sermiş. Serginin etrafındaki çöp ve molozların kaldırılması için Saruhanlı Belediyesi Zabıta Amirliği’ne şikayetini bildirmiş. Şikayete gelen vatandaşı zabıta Fen işlerine gitmeniz gerekiyor demiş, yani başka başka adreslere yönlendirmişler. Soruna çözüm üretmeye değil, yorgunu yokuşa sürmeye benziyor uygulama. Hani vahşi depolama son bulmuştu? Çöpler Büyükşehir Belediyesi transfer istasyonuna gitmiyor mu? Hurdacıların işiyse neden önlem alınmıyor? Hurdacıların böyle bir alana ihtiyacı varsa daha korunaklı ve zarar vermeyecek şekilde çözüm bulunmuyor?” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim