MANİSA ‘nın Demirci ilçesine bağlı kırsal Kargınışıklar Mahallesinde meydana gelen inanılmaz olayda bir öküz feci şekilde telef oldu.
Manisa ‘nın Demirci ilçesine bağlı kırsal Kargınışıklar Mahallesinde meydana gelen inanılmaz olayda bir öküz feci şekilde telef oldu.
Öğrenilen bilgilere göre Kargınışıklar Mahallesinde yaşayan 53 yaşındaki çiftçi Mehmet Kızılkaya yevmiye karşılığı öküzüyle çift sürmeye gittiği Halil Altınbaşak'a ait tarlada inanılmaz bir olay yaşadı çift sürdüğü öküz ise bu olay sonucu feci şekilde telef oldu.
Basri Koçyiğit İlkokulu yakınlarındaki tarlada çift süren Kızılkaya çift sürdüğü öküzün boyunduruğunun okula giden enerji hattının topraklamasına değmesi sonucu bir anda hayvanın acı içinde yere yığıldığını gördü. Olay yerine çağrılan GDZ Elektrik Dağıtım yetkilileri ve Jandarma ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemede Basri Koçyiğit İlkokulu binasına giden enerji hattının bağlı olduğu toprağın altında kalan topraklama hattının çürüdüğü toprakla temasını kestiği ve nötr enerji gelmediği için kabloya direk akımın geldiğini ve öküzün çift sürülürken boyunluğunun bir kısmının ağaçtan bir kısmının demir metal zincirden oluşan kısıma değince ark oluşturup gerilimin etkisiyle öküzün telef olduğunu tespit etti.
Editör: TE Bilişim