Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri 2. Anafartalar mahallesi Tren istasyonu altında metruk bir binada horoz dövüştürülen adrese baskın yaptı.
Baskın esnasında 2 Hint horozunun dövüştüğünü gören polis ekipleri 30 kişiyi gözaltına alırken, 20 horozu da kurtardı. Ekipler tarafından baskın esnasında dövüştürülen horozların sahibi olan 2 kişiye 5'er bin TL, baskın esnasında gözaltına alınan 30 kişiye de kabahatler kanununa göre her biri için 208 TL olmak üzere toplam 18 bin 112 TL idari para cezası kesildi.
Horoz sahiplerinden bazıları hayvanlarının bir araba değerinde olduğunu iddia ederek hayvanlarını yetkililere teslim etmek istemedi. Ancak hayvan sahiplerinin tüm girişimlerine rağmen Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ele geçirilen horozların operasyona katılan İl Orman Müdürlüğü Doğal Hayatı Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği öğrenildi.
Öte yandan horoz dövüşü yapılan yerin Manisa Kanatlı Hayvanlar Sevenler ve Yetiştirme Derneği olduğu gözlerden kaçmazken gözaltına alınan kişilerin Manisa'ya yakın çevre il ve ilçelerden horoz dövüştürmek için geldiği öğrenildi. Haklarında işlem yapılan ve Kabahatler Kanunu'ndan ceza yazılan 30 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Editör: TE Bilişim