Haber: Serkan Özcan

Olay geçtiğimiz gün Manisa’nın Yunusemre İlçesi Muradiye Mahallesinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre A.O(60) ‘nun Muradiye Mahallesi bağ evininin önünde bulunan ve kuru üzüm yüklü olan 45 UN 150 plakalı traktör ve römorkunun çalındığı ihbarı üzerine Yunusemre İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri  harekete geçti.

JANDARMA ÖZEL EKİP KURDU

 Gelen ihbar üzerine Yunusemre İlçe Jandarma Muradiye Karakol Komutanlığı ekipleri şüpheli zanlıları yakalamak için özel ekip kurdu.  

Kurulan özel ekipte  (JASAT)  Jandarma Suç Araştırma Timinin desteğiyle beraber  Muradiye mahallesinde bulunan tüm güvenlik kameraları incelendi.

KAMERALARDAN ŞAHISLAR TESPİT EDİLDİ

Güvenlik kameraları inceleyen jandarmanın özel ekibi şahısları bir bir tespit etti.

MURADİYE’DEN ÇALDILAR HOROZKÖY MEYDANDA BOŞALTTILAR

Jandarma ekiplerinin tespit ettiği şahıslar 5 ton kuru üzüm yüklü traktör ve römork ’un Manisa’nın Horozköy mahallesine getirdikleri ve burada başka bir araca yükleyerek Saruhanlıda bulunan üzüm fabrikasına götürerek sattıkları öğrenildi.

OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Yunusemre İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri  harekete geçti.

Bütün delillerin toplanmasının ardından şahısların evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Dün gece düzenlenen eş zamanlı operasyonda olayın çete başı olduğu iddia edilen E.İ(55), ve yanında bulun suç ortakları A.K(20) ,S.B(28), V.K(35)  jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındılar.

Gözaltına alınan hırsızlık çetesi ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.

Öte yandan çalınan traktör ve römorkun değeri 20 Bin TL olduğu aynı zamanda römorkun üzerinde bulunan ve çalınan kuru üzümlerin piyasa değeri 60 Bin TL olduğu öğrenildi.

 Jandarma ekiplerinin halkın huzur ve güvenliği için çalışmalarının 7/24 esasıyla sürdürüldüğü belirtildi.

Editör: TE Bilişim