Anne ve kızın ölümüne neden olan 19 yaşındaki sürücü Murat S. ise çevredekilerin büyük tepkilerine karşı Asayiş Şubesi ekiplerince gözaltına alınarak olay yerinden uzaklaştırıldı.

Akşam saatlerinde Manisa'nın Yunusemre ilçesi Mimar Sinan Bulvarı İzmir istikameti Merkez Efendi Hastanesi karşısındaki feci kaza şu şekilde gelişti.

Murat S. isimli sürücünün kullandığı 26 YE 444 plakalı araç aşırı sürat nedeniyle kaldırıma çıkarak ağaçlara ve duvarlara çarptıktan sonra bayram alışverişinden dönen kaldırımdaki anne ve kızına çarptı. Süratli sürücü anne ve kızı uzun süre altında sürükledikten sonra park halindeki 35 NS 761 plakalı araca çarparak durabildi.

Feci kaza sonrasında yüzlerce vatandaş kazanın meydana geldiği bölgeye yoğunlaştı. Olay yerine gelen trafik ekipleri kalabalık nedeniyle olay yerine takviye asayiş ekipleri istedi.112 Sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Elif Topçu’yu kaza yerine en yakın hastane olan Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Anne Selma Topçu ise olay yerinde can verdi. Polis birimleri olayla ilgili soruşturmayı çok yönlü biçimde yürüttüğü esnada acı haber bu kez hastaneden geldi. 30 yaşındaki Elif Topçu, tedaviye alındığı Merkez Efendi Hastanesi Acil Servisi'ndeki doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayata tutunamadı.

Meydana gelen kazayla ilgili vatandaşların sürücü Murat S.’ye yönelik tepki göstermesi sonucu polis, genç sürücüyü gözaltına alarak olay yerinden uzaklaştırdı.

Anne ve kızın ölümüne neden olan otomobilin aşırı hız yaptığı ise aracın arka tekerlerin aksamıyla birlikte farklı bölgelere bölünmesi gösterdi.

Feci kaza nedeniyle trafik uzun süre farklı yönlerden verilebildi.

Editör: TE Bilişim