Yeni Şafak’ın haberine göre İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ByLock’taki yazışmalardan tespit edilen FETÖ üyelerine yönelik çalışma başlattı. Örgütün sözde Marmara ve büyükşehir bölgelerinde yönetici olan 36 şüpheli belirlendi. İstanbul merkezli Düzce, Ankara, Çanakkale, Gaziantep, Sakarya, Samsun ve Kahramanmaraş’ta yapılan eş zamanlı baskınlarda 8 şüpheli gözaltına alındı.

“BAŞINI AÇMAZ MI?”

ByLock’taki diyaloglarda, operasyonlarının artmasıyla birlikte FETÖ’cülerin tedirginliği dikkat çekti. Muhammet E.Y.’ye ait ByLock mesajındaki “Hazırım Allah’ın izniyle. ABD vizemi aldım” ifadeleri, örgütün ABD’yi sığınılacak bir liman olarak gördüğünü ispatladı. Evlilik imamlarınca yapılan bir diğer görüşmedeki “Ebru hanım için bir abimiz var. Ama Ebru hanım örtü meselesinde net mi? Yani açma şansı var mı?” şeklindeki diyalog ise örgütün dini değerlere bakışını net şekilde ortaya koydu.

DİN İSTİSMARI

Başka bir yazışmada ise Manisa’da cezaevindeki örgüt üyelerinin ziyaret edildiği belirtiliyor. O ziyarette ise bir örgüt üyesinin duasıyla Peygamber Efendimiz’in cezaevine geldiği anlatılıyor. Örgütü motive etmek için yazıldığı belirtilen o diyalogda “Muaz abi hacet namazı sonrasında ellerini iyice açmış. Medet ya Resulullah diye yalvarırken. Koğuşun kapısı açılıyor. Pat diye kapının sesi geliyor. O ortamdaki herkes fahri kainat Efendimiz’i teşrif ediyor” deniliyor.

CENNETİ VAAD EDİYOR

Şubat 2016’da paylaşılan bir rüya mesajında ise, “İşçi abinin gördüğü rüya.. İşçi ağabeylerle bir salondayız. H.E. sohbet ediyor. Sinevizyonda yeşil bir listede Bank Asya ve zor zamanlarda hizmetlere sahip çıkanların ismi var. İşte bunlar cennetlik liste diyor. Bir de kırmızı liste vardı. Bunlar da süreçte ayrılanlar (..) Yan odamızdan Efendimiz (S.A.V.) sesi duyuldu. Dışarıdakiler içeridekilerle aynı seviyeye gelene kadar devam edecek” deniliyor. Örgüt üyelerini motive etmek için paylaşıldığı belirtilen mesajın birçok kişiye gönderildiği öne sürüldü.

Kaynak:Yeni Şafak

Editör: TE Bilişim