MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, iki ay önce askerden gelen 22 yaşındaki Mustafa K., şiddet uyguladığı için kendisinden boşanmak için dava açan eşi 18 yaşındaki Zehra K. ile kayınvalidesi 37 yaşındaki Hacer Y.'yi çakıyla birçok yerlerinden yaraladı. Olay sonrası yakalanıp gözaltına alınan Mustafa K., tutuklandı.

Soma'da yaşayan Zehra K., kendisine şiddet uygulayan ve işsiz olduğu için evinin geçimini sağlayamadığını ileri sürdüğü eşi Mustafa K.'yı bir süre önce terk edip annesi Hacer Y.'nin Turgutalp Mahallesi Konak Sokak'taki evine döndü. Eşi tarafından tehdit edildiği için geçen hafta polise başvurup koruma talebinde bulunan Zehra K., boşanma davası açtı. Eşinin boşanma davası açmasına sinirlenen Mustafa K., bugün saat 08.30 sıralarında konuşmak için kayınvalidesi Hacer Y.'nin evine gitti. Ancak, kendisine kapıyı açan olmadı. Bunun üzerine açık olan pencereden içeri giren Mustafa K., cebinden çıkardığı çakıyla eşi Zehra K.'yı 30, kayınvalidesi Hacer Y.'yi de 17 yerinden yaralayıp, kaçtı.

Gürültüye koşan komşularının ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Anne-kız, ambulansla Soma Beşyol Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Durumu ağır olan anne-kız için belediye hoparlörlerinden kan bağşında bulunulması için anons yapıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Hacer Y., Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne, kızı Zehra K. ise Akhisar Özel Doğuş Hastanesi'ne sevk edildi. Anne-kızın tedavileri sürerken, polis olayın ardından kaçan Mustafa K.'yı, bir saat sonra ilçe çıkışında yakaladı. Mustafa K., polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mustafa K.'nın olaydan bir gün önce sosyal medyada, 'Biz sevdik mi, öyle özde sözde sevmeyiz. Ya sevgimizin meyvesi yeşerir, ya da öldürürüz sevgimiz toprağımızı çiçeklendirir' paylaşımında bulunması dikkati çekti.

Mustafa K.'nın, Zehra K.'yı henüz 15 yaşındayken kaçırıp, iki yıl sonra ailelerin de onanıyla resmi nikah kıydıkları, bu birliktelikten bir de kız çocukları olduğu belirtildi.
Editör: TE Bilişim