Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek koordinesinde İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren tarafından yürütülen operasyonlar sonucunda KOM, TEM ve İstihbarat Şubesi ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda; örgüt ile irtibatlı oldukları tespit edilen 14 katip ve 29 infaz koruma memuru yakalandı, yakalanan şüphelilerden 14'ü tutuklandı, 29'u hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
OPERASYONLAR DERİNLEŞİYOR
Derinleştirilen çalışmalar neticesinde Balıkesir, Edremit, Burhaniye, Bandırma, Isparta, Manisa ve Çanakkale'de yapılan eş zamanlı operasyonlarla ise adliye imamları oldukları tespit edilen 10 şüpheli ve adliye çalışanlarının sohbet toplantıları düzenledikleri derneğin yöneticisi olduğu tespit edilen 10 şüpheli gözaltına alındı.
KOD İSİM KULLANDILAR
Yapılan operasyonda şüphelilerden çok sayıda dijital materyal ele geçirildi ve şüphelilerin tedbir amacıyla kendi aralarında özel iletişim programları kurdukları, iletişimlerini bu programlar üzerinden yaptıkları ve deşifre olmamak amacıyla kod isim kullandıkları tespit edildi. Yakalanan 20 şüpheli şahıs ile ilgili adli işlemler KOM Şube Müdürlüğünde devam ediyor.
Editör: TE Bilişim