Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hafta sonunu Manisa'da geçirdi. İl yönetiminin iftarına, Şehzadeler Belediyesi'nin Ramazan etkinliklerine, İlçe Başkanı Ahmet Tonguç'un Alaybey'deki sahur programına Arınç, eşi Münevver hanımla birlikte katıldı. Arınç'ın katıldığı her programda kendisine büyük sevgi gösterisi vardı. Kimse kusura bakmasın, Bülent Arınç, AK Parti ve Manisa siyasetinin starıdır. O'nun gibi hitabet gücü kimde var? Bülent Arınç'ı siyasi duruşu ve dostluğu ile seviyorum, sevmeye de devam edeceğim.
TONGUÇ, DAVET ETTİ
AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, beni arayarak her yıl yaptığı Alaybey'deki sahur programına davet etti. Tonguç, Arınç'ın da katılacağını söyleyince memnun oldum. Tonguç, iyi bir teşkilatçı. Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile uyumlu çalışıyor. El ele vererek hizmet etmek için gece gündüz çalışıyorlar. Söğütaltı Kahvesi'nden Alaybey'e yürüyerek gittim. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler Karşıladı. Masalar kurulmuş, Aşçı Çetin'in organizasyonunda sahur menüsü güzel, simidinden peynirine, böreğinden çayına, üzümünden hurmasına kadar her şey vardı. Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik geldi. Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Murat Baybatur, Recai Berber, Uğur Aydemir ile sohbet etmeye başladım. Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Şule Uygur da sahurda bulunuyordu. Vali Erdoğan Bektaş ve Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Arınç ile birlikte sahura katıldı. Mehmet Büker oradaydı. Arif Koşar da geldi. Halil Çınar'ı gördüm. Bilal Demir oradaydı. Alaybey'de bu yıl üçüncüsü düzenlenen sahur yemeği tutmuş. Hiç bir yerde olmayan böyle bir programı tutturması nedeniyle Ahmet Tonguç'u tebrik etmek lazım. İftar yemeği tamam, ama gecenin yarısında binlerce kişiyi sahurda buluşturmak her baba yiğidin harcı değil, kutlarım.
ARINÇ, ÇELİK VE BAYBATUR'U SEVİYOR
Bülent Arınç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i öve öve bitiremedi. Yeni seçilen Milletvekili Murat Baybatur'u da sevdiğini sahur yemeğinde yaptığı konuşmasından bir kez daha anladım. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la iftar, sahur ve Sultan Camisi'ndeki mevlütte de bulundum. Cami avlusunda Arif Koşar, Erdinç Yumrukaya, Rıfat Sarı ve Bülent Kar ile karşılaştım. Manisa Arınçsız, Arınç da Manisasız yapamaz. Gönül bağı Bülent Arınç'ın Manisa.
HİÇ KEYFİM YOK
Bugün hükümet kurma çalışmalarına başlanıyor. Koalisyon oyunu mu seyredeceğiz, yoksa seçim oyunu mu, göreceğiz? Dün bu satırları yazarken hiç ama hiç keyfim yoktu. Cumartesi akşamı Alaybey'deki Arınç'ın katıldığı sahurdan kalktım, telefonuma baktım. Gecenin ilerleyen saatinde oğlum Gökhan'ın aradığını gördüm. Saat gece yarısını geçmiş, 3'e geliyordu. Aradım, neredeyse kanımın donmasına neden olacak haberi Gökhan verdi, "Zeki Ayaydın kalp krizi geçirmiş baba, 8 Eylül Hastanesi'ne kaldırıldı. Fikret Taşçı oradaymış" dedi. Hemen Alaybey'den 8 Eylül Hastanesi'ne gittim. Dr. Ekrem Yanık, Fikret Taşçı'nın da kalp doktoru, onun ilgilendiğini öğrendim. Başkan Cengiz Ergün'ün ilk Başkanlığa karar vereceği gece beni, Fikret'i ve Zeki'yi çağırmıştı. Başkan Ergün için Zeki Ayaydın önemli bir dosttur. Acı haberi haberi duyar duymaz dün 18.30 sıralarında 8 Eylül Hastanesi'ne geldi. Başkan Ergün'ü Fikret Taşçı ve ben karşıladık, 8 Eylül Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Karataş ile birlikte. Zeki kardeşimin yoğun bakım ünitesi bölümüne Başkan Ergün ile birlikte gittik. Ortağı Serkan Kayın da yanımızdaydı. Doktorlardan beyin konusunda uzman Ömer Emre Yağlı ile Anestezi Uzmanı Dr. Deniz hanımdan kalp krizi geçiren Zeki kardeşimizin son durumuyla ilgili değerlendirmelerini aldık. Her an, her dakika durumunun iyiye gittiğini ifade ettiler. Başkan Ergün, kardeşim Fikret ve ben yoğun bakımda kalan Zeki'ye şöyle bir baktık, hepimizin gözleri dolu dolu oldu. Dev gibi arkadaşımız yaşamla mücadele veriyordu. Hastanede bütün sağlık ekibinin Zeki Ayaydın'ın hayata döndürülmesi için çaba sarf ettiğini gözlemledim. Hastane önü eşi, dostu ve sevenleriyle doluydu Zeki kardeşimin. Her akşam birlikte oldukları Ahmet Görgülü, Rüştü Akçakın, Mavi Köşe Mehmet gece gündüz hastanenin önünde nöbet tutuyordu. Eşi Melahat hanım, çocukları Erman ve Alihan ziyarete gelenleri bilgilendiriyordu.
Bazıları Zeki'yi ‘Çelsan Zeki' olarak tanır. Fikret Taşçı, Erdal Türek ve benim kankamdır. Bayramda Başkan Ergün'le Alaçatı programı yapmayı düşünürken neler geldi başımıza, neler? Zeki kardeşim, bu gece Mübarek Kadir Gecesi, bütün dualarım seninle. Acil şifalar dilerim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.