Manisa’nın duayen siyasetçisi Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ve AK Parti iktidarında Başbakan Yardımcısı görevini başarı ile tamamlayan Bülent Arınç dün Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi’nin kahvaltısında “Yerel seçimde Cumhur ittifakının adayı MHP’nin adayı olacağı kesinleşti. Bugün yarın açıklanacak.

Hepimizin görevi partimizin aldığı karara saygı duymak ve desteklemektir. Cumhur ittifakının MHP’li adayı seçim kazanır görüşündeyim. Sakın ha! İçinize sindirin sindirmeyin, Cumhur ittifakının dışında hareket etmeyin” dedi. Arınç ayrıca, “Şehzadeler ve Yunusemre Belediyeleri de güzel hizmetler yapmış. Bugün Yunusemre Belediyesi’nin tesislerindeki kahvaltıda bana yapılan sunuma baktım. Yunusemre’nin hizmetlerine on üzerinden on veriyorum. Başkanımız büyük iş başarmış” şeklinde konuştu.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi Manisa Lisesi Mezunları Derneği’nin Manisa’da düzenlediği geceye katılan Bülent Arınç’a Pazar günü Yunusemre Belediyesi Sosyal Tesisi’nde Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Irmak, İlçe Kadın Kolları Başkanı İlkcan Durmaz, Mehmet Büker, Halil Çınar, Abdullah Polat, Tezcan Ödemiş, Arif Alkan, Hasan Çoksöyler ve Arınç’ın bir kısım dostlarının katıldığı özel bir kahvaltı verdi.

Ben bu kahvaltıya Hasan Çoksöyler ile birlikte katıldım. Sevdiğim saydığım Bülent Arınç’ı kapıda Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi ve Hasan Çoksöyler ile birlikte karşıladık. Arınç beni görünce “Görevini bırakmışsın hayırlı olsun” dedi. Biz kahvaltı düzeninde Hasan Çoksöyler’le birlikteydik. Sayın Bülent Arınç beni yanına çağırdı. Bir süre sohbet ettik. Arınç, Hasan Çoksöyler’e de ilgi gösterdi.

Bu arada 48 saatte gece gündüz çalışarak hizmet sunumunu hazırlayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi’nin Basın Danışmanı Musa Dirik ve ekibine bravo. Bu kadar kısa sürede yapılan hizmetleri anlatan bir sunumu hazırlamak kolay değil. Sunumu Bülent Arınç da, ben de çok beğendim. Başkan Çerçi kısa bir konuşma yaptı. Sözü Bülent Arınç’a bıraktı. Arınç hem Şehzadeler, hem de Yunusemre belediyelerinin hizmetlerini beğendiğini iki başkanın da başarılı olduğunu ifade etti.

Bülent Arınç 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde ittifakların olacağını ifade ederek “Cumhur ittifakının Manisa’daki adayının MHP’li aday olacağının kesinleştiğini bugün yarın açıklanacak. Geçmişte ittifaklar oldu. Yerel seçimde ilk defa olacak. Kolay değil. Uzun bir süre çalışıldı. Manisa yerel seçimde Cumhur ittifakının MHP’li başkan adayı seçimi kazanır görüşündeyim. AK Parti olarak yeril seçimde disiplinli hareket etmemiz gerekiyor. İçine siner sinmez o ayrı bir konu. Cumhur ittifakının Manisa’da başarılı olması için çalışılması lazım. Kimse yanlış yola sapmasın” diyerek Manisa AK Parti teşkilatlarını ve seçmenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi uyardı ve ikaz etti.