Bugün herkes Arda Turan'ı konuşuyor. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de. Ulusal medyamızda Barcelona'ya transfer olan Arda Turan'ın nerede, ne zaman hayatının değiştiğini bilen yok. Hınçal Uluç hocam, ‘İstanbul Spor Medyası' için ne söylesen, ne yazsan yerden göğe kadar haklısın.
Arda Turan, Ahmet Nazif Zorlu sponsorluğunda Haluk Çubukçu'nun Başkanlığı'ndaki Vestel Manisaspor'un süper ligde oynadığı ilk yılda, sezonun ortasında, Manisaspor'a Galatasaray'dan kiralık olarak geldi. Teknik Direktör Ersun Yanal'dı. Manisaspor'da o yıllarda Holosko ve Zelenka da Arda gibi ligin devre arasında Manisaspor'a gelmişti. Biz soğuk bir Ankara gününde Ankaragücü ile oynanan maçta Zelenka'yı, Holosko'yu seyretmeye çalışırken bu maçta karşımıza sağ kanatta oynayan genç bir çocuk çıktı. O genç çocuk bir de gol atmasın mı? "Kim bu?" derken, oğlum Gökhan, "Baba, Galatasaray'ın genç takımından kiralık gelen Arda" dedi. Arda ile Ankara'nın soğuğunda tanışmamız böyle oldu. Arda sezon sonuna kadar Manisaspor'da beklenenin üzerinde performans gösterdi. Sezonun bitişiyle Arda İstanbul'a döndü. Sezon başında Galatasaray Arda'yı tekrar Manisaspor'a kiralık vermek istedi. Kulüp yönetimi de bunu uygun görüp Teknik Direktör Ersun Yanal'la görüştü.
YANAL, ARDA'NIN BONSERVİSİ İÇİN ÇALIŞTI
Ersun Yanal Manisaspor yönetimine Arda'nın kiralık değil, tapusu ile alınmasını söyledi. Başkan Haluk Çubukçu ile Genel Menajer Mustafa Turgat, Arda'nın bonservisini almak için çaba sarf etti. Ancak, Galatasaray Kulübü buna yanaşmadı. Manisaspor'un Teknik Direktörü Ersun Yanal da o zaman şunu dedi; "Arda bizde oynayacak, prim yapacak, Galatasaray meyvesini yiyecek. Onun için Arda'yı kiralık istemiyorum". İşte, Arda Turan'ın kaderi burada değişti. Galatasaray'da kaldı. Şampiyon Galatasaray Teknik Direktörü Gerets'in kampta gözüne girdi. 9 Ağustos 2006'da Şampiyonlar Ligi ön eleme ilk maçında Ali Sami Yen'de Galatasaray forması ile Arda Turan 90 dakika oynadı ve iki şık gol attı. İşte bu saatten sonra Arda, Arda oldu. Emin adımlarla Avrupa yolunu tuttu.
BUGÜN, DÜNYA DEVİ BARCELONA'DA
Bugüne gelirsek kiralık olduğu için Manisaspor'da kalamayan Arda, bugün futbolda Dünya devi olan Barcelona'ya 41 milyon Avro'ya transfer oldu. Bu rakam futbol tarihimizde bir Türk futbolcuya verilen en büyük bonservis bedeli. Barcelona'nın da yaptığı en pahalı 7 transferden biri. Arda şimdi kız arkadaşı ile Çeşme, Alaçatı, Bodrum arasında başarısını kutluyor. Helal sana Arda.