Ak Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Bölge koordinatörü İzmir Milletvekili Ali Aşlık "Başkan beni uğraştırma yönetim olarak istifanızı ver" demesine rağmen istifa etmemekte direniyor. Önceki gece yapılan toplantıda Bölge Koordinatörü Ali Aşlık sonuç alamayınca İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve ekibine Pazar gününe kadar süre verdi. Süre dolduktan sonra istifalar sunulması önümüzdeki Salı günü MKYK toplantısında Manisa AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve yönetimi görevden alınacağı kesin gözü ile bakılıyor.
Önceki gece il binasında acil bir toplantı yapıldı. Toplantıyı AK Parti İzmir Milletvekili ve bölge koordinatörü Ali Aşlık yönetti. Durumu izledi. Genel merkezin bu konuda kararlı olduğunu, istifaların sunulmasını istedi. Yönetimden Cüneyt Kamal, Abdullah Polat, Mehmet Özer, Ömer Akar, Fatih Yılmaz ve Hüsnü Arslan hemen istifalarını sundu. AK Parti il yönetimi 50 asil, 50 yedekten oluşuyor. İstifalar ile yönetimin düşmesi için 66 kişini istifa etmesi lazım. Aldığım bilgilere göre İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın kongrede seçildikten sonra bugüne kadar 16 yedek üyenin istifa ettiği biliniyor. Berk Mersinli'nin istifasının ise toplantı öncesi Milletvekili Ali Aşlık'la İzmir'de yaptığı görüşme sonrası verdiği yönünde bende bilgiler var. Milletvekili Murat Baybatur'un yönetimde sözü geçtiği il yöneticilerinde Çarşamba gecesi Ankara'ya gittikleri iddia ediliyor. Pazar gününe kadar istifaların verilmemesi durumunda genel merkezin izleyeceği yol belli. Merkez kararı ile Manisa İl yönetimi görevden alınacak. Merkez tarafından görevden alınan yöneticilerden öğrendiğim kadarıyla 5 yıl süre içinde Ak Parti teşkilatlarında görev alma imkanı yokmuş.
Görevden alınmak istenen AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan 10 gün önce Türkiye Voleybol Federasyonu yönetim kuruluna seçiliyor. Bu ne perhiz be ne lahana turşusu. Anladığım kadarıyla Başkentte Selçuk Özdağ, MKYK üyesi Murat Baybatur arasında bir çekişme var. Murat Baybatur bir süre önce Selçuk Özdağ'ın kendisinin haberi olmadan Manisa'ya atadığı bir bürokratı 6 gün içinde görevden aldırdığı, yerine kendi adayının atamasını gerçekleştirdiği biliniyor. Murat Baybatur ve 3 milletvekili ile birlikte hareket ederken, Selçuk Özdağ tek başına Manisa AK parti politikasına hakim olmaya çalışıyor. Yalnız bana göre Manisa'da yapılmak istenen operasyon iyi hesaplanarak sahneye konulmamış. İl Başkanı Zülfikar Gürcan yönetimde ağırlığının olduğu hiç hesaba katılmamış. Eninde son unda Ak Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan görevden alınacak. Bundan sonra genel merkezin geri dönüş yapacağını sanmıyorum. Birkaç günlük çalkantılar sonucunda AK Parti'de Zülfikar Gürcan devrinin biteceği görüşündeyim. Bundan sonra AK Parti ile başkanı kim olur? Bunu Milletvekillerinin arasındaki duruma bakarak tahmin etmek zor.