AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli’nin 31 Mart yerel seçim sonuçlarını medyayla kahvaltılı değerlendirme toplantısına katıldım.

Yunus Park Cafe’de gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Seçimlerden ve Teşkilatlardan Sorumlu  İl Başkan Yardımcısı Ataman Taydaş, İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, İl Kadın Kolları Başkanı Aynil Yavaş, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. İl Başkanı Mersinli sözlerine, Hakkari’de yaşanan terör saldırısı sonucu şehit olan askerlere rahmet dileyerek başladı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan saldırıya da tepki gösterdi. Bu arada İl Başkanı Berk Mersinli, Sri Lanka’daki terör saldırısını da lanetledi.

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, 31 Mart yerel seçimlerinde Manisa’da başarılı olduklarını söyledi. Başkan Mersinli, Büyükşehir’le birlikte yüzde 50’nin üzerinde oy alındığına değindi. Mersinli “Büyükşehir’i Başkan Cengiz Ergün’le Cumhur İttifakı ile açık ara kazanmamız bizim için önemli bir başarıdır. 60 belediye meclis üyemiz var. Bu da ikinci bir galibiyet sebebi. Gönül isterdi ki 17 ilçe belediyesini de kazanalım. Saruhanlı, Akhisar, Turgutlu ve Alaşehir’i karşı ittifak kazandı. Bu da bir mağlubiyet sebebi sayılmaz. Orada kendimizi iyi anlatamamışız demek ki. Ataman Bey kaybeden ilçelerde özel bir çalışma yapıyor” dedi.

Bu hafta Mesir Haftası. Ancak, AK Parti İl Başkanı ve Merkez ilçedeki iki belediye başkanı Ömer Faruk Çelik ve Dr.Mehmet Çerçi AK Parti’nin Kızılcahamam kampında olacağı için bu şenliklere katılması çok zor görünüyor. Başkan Berk Mersinli Kızılcahamam kampındaki programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacağı için “Mesir Şenlikleri’nde bulunamayabiliriz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli’nin seçim değerlendirmesini Cemiyet Başkanı Ali Filizkan’la birlikte dikkatle izledik. Berk Mersinli şeffaf, açık bir dille hatalarıyla, sevaplarıyla seçim analizini kimseyi kırıp dökmeden yaptı.

Sevgili kardeşim Ataman Taydaş 31 Mart seçimlerinde en çok yorulan yöneticilerdendi. Şimdi de kendisine Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevi verilmiş. İlçe ilçe dolaşıyor. Sizin anlayacağınız bu hafta da AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ataman Taydaş’a dur durak yok.

YILIN İLK KARPUZUNU NURİYE’DE YEDİK

Değerli dostum Fikret Taşçı’nın kızı Nagihan’ın nikahında şahitlik yaptıktan sonra oğlum Gökhan ve Aydın Benlişen ile birlikte Anemon Otel’den çıkıp Ayn-ı Ali’ye geldik. Daha sonra Gökhan üstünü değiştirmek için eve gitti. Geri döndüğünde bizi aldı yemeğe gidelim dedi. Çıktık yola. ‘Nereye gidiyoruz?’ dedim. “Nuriye’ye gidiyoruz” dediler. Şaşırdım. Gökhan’ın arkadaşı Melih, Nuriye’de Bahçeli Restoran’a götürdü bizi. Hiç akıl yok  bunlarda diye aklımdan geçirdim. Bu kadar yol gelinir mi et yemek için dedim. Bir baktım servis başladı, masa şahane. Mezeler lezzetti. Bir köfte geldi mükemmel. Adana, pirzola derken masa donatıldı. Gökhan’ın da Melih’in iştahının maşallahı vardı. Nebi Usta etleri çok lezzetti yapmıştı. Yemekleri yedik bir baktım karpuz geldi. Nisan ayında senenin ilk karpuzunu Nuriye’de yedik. Her şey mükemmeldi. Daha sonra öğrendim ki Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz ayda iki sefer Nuriye’ye geliyormuş. Yaz lastiği, kış lastiği derken akşamları Nuriye’de güzel etleri dostları ile yiyormuş. Bizim sonra da haberimiz oldu. Afiyet olsun diyelim. Nuriye’ye yolu düşen dostlarım olursa muhakkak Nebi Usta’nın Bahçeli Restoranı’na uğramasını tavsiye ederim.