"KAYAHAN'IN EN İYİLERİ 1"
"Çağdaş Ozan" Kayahan'ın, "Kayahan'ın En İyileri 1" albümü DMC etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı. 2 CD'den oluşan ve Kayahan ile özdeşleşmiş 20 şarkının yer aldığı saygı albümünde Sezen Aksu'dan Tarkan'a, Nilüfer'den Ajda Pekkan'a, Emre Aydın'dan Candan Erçetin'e tam bir yıldızlar geçidi var.
Günlerdir defalarca dinlediğim "Kayahan'ın En İyileri 1" albümünde çok beğendiğim ve pek beğenmediğim yorumlar oldu. Örneğin, birçok saygı albümünde yer alarak takdir kazanan ve benim de büyük oranda beğendiğim Tarkan ve Sezen Aksu'nun yorumlarını ilk kez yetersiz buldum. Bunda, benim Kayahan yorumuna hayranlığım da etkilidir illa ki…
Kayahan şarkıları ile anılan bir diğer değerli yorumcu Nilüfer de "Bir Garip Serçe" yorumunda yetersiz kalmış! Gerçi bu şarkı o kadar özel bir konsantrasyonla kaydedilmiş ki; eminim Kayahan bile tekrar yorumlamaya kalksa kayıtları beğenmeyip vazgeçer.
Beğendiklerimi de yazmam gerekirse; Candan Erçetin, Funda Arar, Demet Sağıroğlu, Sıla, Suat Suna, Emre Aydın yorumlarına bayıldım.
Müzik arşivcilerine söylemeye gerek yok! Bir değil iki tane almışlardır albümden, garanti olsun diye. Arşivci olmasalar da tüm müzikseverlere "mUSaDaKaT TaVSiYeSi"dir.

EDİS ''BENİM OL''
Müzikseverler yeni bir isimle tanışıyor. Edis, ilk şarkısı ''Benim Ol''u PDND etiketi ile yayımladı. Çalışma bir Soner Sarıkabadayı prodüksiyonu... Söz ve müziği Edis'e ait olan şarkının aranjörü Ozan Çolakoğlu.
Gülşen Aybaba yönetmenliğinde çekilen klipte genç sanatçıya Hepsi grubundan tanıdığımız Cemre eşlik ediyor.
Sesi güzel, şarkı sözü yazıp besteliyor, üstüne üstlük bir de yakışıklı… Tutmaması için hiçbir neden yok gibi!

ATHENA "ALTÜST"
Athena, 7. stüdyo çalışması "Altüst"ü Pasaj Müzik etiketiyle yayımladı.
"Pis" albümünün de prodüktörlüğünü yapan Mike Nielsen ile canlı olarak FadeOut Stüdyoları'nda kaydedilen albümde 13 şarkı yer alıyor. Albümdeki şarkıların söz ve müzikleri Gökhan ve Hakan Özoğuz'a ait. Düzenlemeleri ise Athena tarafından yapıldı.
Albümü çok beğendim. Özellikle, Mazhar Alanson ile düet yaptıkları Yunus Emre şiiri "Adımız Miskindir Bizim" favorim oldu. Tekraren dinliyorum.
mUSaDaKaT TaVSiYeSi

BARİSTA "DAY DREAM"
Blues ve rock melodilerini Türkçe ve İngilizce sözlerle harmanlayarak müzik icra eden Barista, ilk albümü ''DayDream'' ile müzik marketlerde yerini aldı. İlk olarak internet üzerinden dinlenebilen albüm geçtiğimiz günlerde cd formatında da dinleyici ile buluştu. Bahadır Eryılmaz ve Evren Arkman tarafından kurulan grubun 32 müzisyenin katkıda bulunarak hazırladığı albümün ilk klibi ''Never too Late'' şarkısına çekildi.

CEYL'AN ERTEM "AMANSIZ GÜCENİK"

Ceyl'an Ertem'in, Sony Music etiketiyle yayımladığı yeni albümü "Amansız Gücenik" müzikseverlerle buluştu. 14 şarkının yer aldığı ve prodüktörlüğünü Can Güngör'ün üstlendiği albümde Ceyl'an Ertem, sekiz şarkının söz ve müziğine kendi imzasını attı. Cem Tuncer, Can Güngör, Cihan Mürtezaoğlu, Cenk Erdoğan ve Elif Çağlar gibi değerli müzisyenlerin de şarkılarının yer aldığı albümde ayrıca sözü ve müziği Mabel Matiz'e ait olan "Umut Var" ve Ceyl'an Ertem'in "ilham kaynağım dediği Yıldız Tilbe'nin Ertem'e özel kaleme aldığı "Kahroloji" isimli yepyeni bir şarkısı da bulunuyor.
Kendine has yorumu ile müzik dünyasında kendine özgü bir yer edinen Ceyl'an Ertem, "Amansız Gücenik" albümünde müzik tarihinin unutulmaz şarkılarından ikisini de yepyeni düzenlemeleriyle yeniden yorumladı. Ceyl'an Ertem; daha önce birçok kez sahnede seslendirdiği Yıldız Tilbe'nin "El Adamı" şarkısına müzikseverlerden gelen yoğun talep üzerine "Amansız Gücenik" albümünde yer verdi. Sözleri Şahin Çandır, bestesi ise Avni Anıl'a ait olan bir Türk Sanat Müziği klasiği "Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun" eserine de yorumuyla yeniden hayat veren Ceyl'an Ertem, bu şarkıda da Can Güngör'le düet yaptı.
Albüm fotoğrafları için Aytekin Yalçın'ın objektifinin karşısına geçen Ceyl'an Ertem'in "Amansız Gücenik" albümünün kapak ve kartonet tasarımını ise Burcu Ürgüt hazırladı.
Adını ünlü şair Edip Cansever'in "Ben Ruhi Bey Nasılım" şiirinde geçen bir tasvirden alan "Amansız Gücenik" albümü müzik marketlerdeki yerini aldı. Sözleri Ceyl'an Ertem, bestesi ise Cenk Erdoğan'a ait olan çıkış şarkısı "Bile İsteye"nin klibi ekranlarda dönmeye başladı.
mUSaDaKaT TaVSiYeSi