Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kentte heyecan uyandıracak dev bir projenin daha yolunu açarken, Manisalılık ruhundan da vazgeçmediği gösterdi. Uzun süredir üzerinde durulan Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Kültür ve Yaşam Merkezi Projesi'nin yeri Eski Garaj olarak belirlenmişti. İşte bu dev yatırımın adı yine Eski Garaj olarak kalacak ve projeye nostaljik bir hava katacak. Başkan Ergün projenin kamuoyuna tanıtılması için geçtiğimiz hafta Perşembe günü Kültür Merkezi Lale Salonu'nda bir toplantı düzenledi. Ben de davetliydim, Nezih Varol'la birlikte gittim.
KATILIM GENİŞTİ
‘Eski Garaj Yeni Proje' adlı toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün ile katıldı. Tanıtım öncesi Belediye Meclis Toplantısı vardı. Biter bitmez tanıtıma geçildi, ancak bir dinlenme molası verildi. Başkan Ergün, tanıtıma gelen Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'le bir süre sohbet etti. Sohbetin bir bölümüne ben de katıldım. Daha sonra salonda dolaştım, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i gördüm, çok memnun oldum. Her zaman söylerim, "Manisa için yapılan yatırımlarda partiler değil, hizmet ön plandadır" diye. Özellikle merkezdeki belediyelerin başkanları ile Büyükşehir Belediye Başkanı'nın gerçekleşen çalışmalarda birlikte olmaları gerektiğini savundum. Dev projenin tanıtım toplantısında Ömer Faruk Çelik'in bulunması çok güzeldi.
İLGİ GÖRDÜ
Tanıtım toplantısına katılanlar arasında Tugay Komutanı Vekili Albay Murat Yılmaz, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Baro Başkanı Ali Arslan, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, MHP Manisa 25'inci dönem Milletvekili Zeynel Balkız, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdür Vekili Mahmut Bilgen, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Başkan Danışmanları Azmi Açıkdil, Yaşar Coşkun, belediye başkanlığı da yapan Zafer Ünal, Ahmet Taşçı, çok sayıda sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve Manisalılar bulundu.
ERGÜN GÜZEL BİR KONUŞMA YAPTI
Tanıtım toplantısı başladığında Başkan Cengiz Ergün kürsüye çıktı. Her zaman olduğu gibi etkili bir konuşma yaptı. Ergün, "Burası Manisa garaj çevresinde bulunan tüm esnafı bitirecek, şehrin içine AVM yapılması planlanan, satılması düşünülen bir yerdi. 2009 seçimleri ile Manisa'nın kaderi değişti. Önce yeni oto terminalini 2 yıl gibi bir sürede tamamladık, bugün de Manisa Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Kültür ve Yaşam Merkezi Projesi ile Manisamıza gerçek anlamda değer katacağız" dedi. Ergün, çeşitli kamuoyu araştırma şirketlerinin yaptığı anketlerde de Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hep zirvede yer aldıklarını söyledi. Şehrin en önemli eksiklerini bir bir tamamladıklarını, bunun için ekibiyle gece-gündüz demeden çalıştıklarını da ifade eden Ergün, yeni projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bu projenin içinde yok yok. Hizmet için her şey var. Sosyal yaşam için, kültür için, esnafımız için, pazarcı esnafımız için her şey var. Sonuçta hepsi insan odaklı, Manisa'da yaşayanlar için her şey var. Böylesine tam donanımlı muazzam bir projeyi Manisamıza kazandıracağız Allah'ın izniyle" dedi.
MİMAR EMRE AROLAT HEYECAN DOLUYDU
Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından proje müellifi Mimar Emre Arolat kürsüye davet edildi. Manisa için önemli bir projeye imza attıklarını ifade eden Arolat, gerçekten konunun uzmanı olduğunu ortaya koydu. Akıcı bir üslupla projeyi anlatmaya başladığında salonda bulunanlar hayranlıkla O'nu izledi. Aralot, projeyi şöyle anlattı;
"Manisa'da aslında çok örnek bir iş yapılıyor. Gerçekten çok açık, şeffaf ve olabildiğine katılımcı bir süreçten geçildi. Büyükşehir Belediyesi'nin çok önemli katkıları oldu. Projeyi hazırlama sürecinde Manisa'nın demografik yapısı, ekonomisi, tarihi ve kültürel zenginliği ile gelişme durumu gibi kriterleri göz önünde bulundurduk. Manisa yaşayan bir kent. Biz bundan çok etkilendik. Ben ilk defa büyük bir mutlulukla gördüm ki kendiliğinden güzel kullanılan yerler var. Manisa, AVM gibi kapalı yapılar yerine daha çok açık, herkesin içine girebileceği yaşam alanlarında vakit geçiren bir kent. Projede yaklaşık bin 600 araç kapasiteli otopark, Pazar yeri, Kent Müzesi, Spil Dağı endemik bitki popülasyonu sergi yeri, sanatın, kültürün, ticaretin ve hayatın iç içe olduğu alanlar yer alıyor. Bu proje, bu yıl Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenecek olan Dünya Mimarlık Festivali'nde sergilenecek, dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden bir tanesi olan Arcaid Ödülleri'nde kamu kurumları dalında finale kaldı."
Tanıtımın ardından projeyle ilgili hazırlanan tanıtım filmi davetlilere gösterildi, sonrasında da kokteyle geçildi. Ben çok etkilendim. Proje tamamlandığında Manisa'nın çehresi çok değişecek.