30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yılını dün sessiz sedasız kutladık. Ülkemiz 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra olağanüstü günler yaşıyor. İçte ve dışta Devletimizin bütünlüğünü koruma mücadelesi veriyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her konuşmasında karşı karşıya kaldığımız durumun elini bildiğini söylüyor. Tehlike geçmiş değil. Allah yardımcımız olsun.
ŞOK OLDUM!
Dün, uzun bir süreden sonra telefonlarım susmadı, arayan bütün dostlarım, "Haberin var mı? Hüseyin Çapkın Müdürü gözaltına almışlar!" dedi. Haberi alınca, zaten şok olmuşum, yakın dostluğumu bilenlere Hüseyin Çapkın'ı anlatmaya çalıştım. Hüseyin Çapkın Valimle tanışmam Gaziantep'ten Manisa'ya Emniyet Müdürü olarak geldiğinde oldu. Manisa, Adana, Bursa, İzmir ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü sürecinde dostluğumuz, arkadaşlığımız ileri seviyeye geldi. Türkiye Cumhuriyeti'nde çok iktidarlar değişti. Hüseyin Çapkın Müdürüm 25 yıldan fazla, hiç kimseye nasip olmayan, aralıksız Devletine, milletine Emniyet Müdürü olarak hizmet etti. 17-25 Aralık olayında İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden alınmıştı. Bir gün sonra kendisini arayıp, "Müdürüm, nasıl oldu bu iş? Vali bey sana gece ulaşamamış. Ben seni tanıyorum, sabahın 5'lerine kadar ayaktasın" deyince, "Öyle bir şey yok, ama beni de devre dışı bırakmışlar" demişti.
YAŞAMINA ÖZEN GÖSTERİRDİ…
Hüseyin Çapkın Müdür bana göre görevini gece gündüz çalışarak ifa etmiş, İzmir'de asayiş ve huzuru sağlamış bir müdürdü. Manisa ve İzmir'de görev yaparken haftanın 5 günü beraberdik. Manisa'da Sümerbank'ta, İzmir'de de Alsancak'ta Reyhan Pastanesi'nde geç saatlere kadar otururduk. Gece yanından en erken ayrıldığımız saat 3 olurdu. İstanbul'a atandığında aynı uçakla Halis Teker ile İstanbul'a gidip göreve başladığında yanındaydım. Hüseyin Çapkın yaşamına özen gösteren biriydi. Geceleri oturduğumuzda çaydan başka bir şey içmezdi. Garsonlar kendisine çay yetiştirmekte zorluk çekerdi. Annemin vefatında aramıştı. Geçen hafta içinde de ben aradım. Çeşme'ye yeni geldiğini söylemişti. Bu hafta içinde kendisi ile Çeşme'de buluşacaktık. Kısmet değilmiş.
OLAĞANÜSTÜ HAL DEVAM EDİYOR!
Hüseyin Çapkın'ın medyaya yansıyan tarafı ile tutuklanan İstanbul Valisi'nin ifadesi üzerine gözaltına alınıp İstanbul'a götürüldüğünü öğreniyorum. Ülkemiz gerçekten zor günler geçiriyor. Olağanüstü hal devam ediyor.
Hüseyin Çapkın'ı tanıyorum, adalete güveniyorum.