5 Nisan Avukatlar Günü. Bütün yurtta olduğu gibi Manisa’da kutlandı. Kutlamalar Adalet Sarayı önünde başladı. Baro Başkanı Ali Aslan Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Törene Şehzadeler Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunus Emre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa Büyükşehir Hukuk Müşaviri Elvan Başpınar, avukatlar ve savcılar katıldı.

Baro Başkanı Ali Arslan, “Anayasalar toplumda önemli değişikliklere neden olmaktadır. Önümüze gelen anayasal değişiklik paketinde birçok konuda değişiklik yapılmaktadır. En önemlisi HSYK’nın yeniden oluşturması ile ilgilidir. Bu değişikliğin ne getirdiği çok iyi incelenmelidir. Bu konu yargı bağımsızlığı ile ilgili bir konudur. Anasayalar her zaman değişmez. Yapılacak değişiklikler ülkenin geleceğini yaşam şeklini etkilemektedir. Avukatlar bu anlamda da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir” dedi. Adalet her zaman hepimize lazım. Sana göre adalet bana göre adalet olmaz. Siyasallaşmış adalet felaket getirir. Bunun örneklerini ihtilaller döneminde mahkemelerde yargılanma şeklinde gördük. Adaletin terazisi adil olmakdır.

Baronun etkinliklerinden biri olan Anemon Oteli’ndeki kokteyline katıldım. Kokteyle Valimiz Mustafa Hakan Güvençer, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan. HSYK eski üyesi Ali Suat Ertosun ve avukatlar vardı. Manisa’nın sembol sağlık müdürlerinden İsmet Nardal’ı gördüm. Avukat dostlarımdan Sezai Ege, Mustafa Karakaş’la sohmet ettik. Adalete her zaman güvenmiliyiz. Geç de olsa adalet her zaman tecelli eder.