Süper Lig’de üç büyüklerin hali yürekler acısı. Beşiktaş ve Galatasaray mehter takımı gibi bir ileri bir geri gidiyor. Fenerbahçe, tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Küme düşme hattında. Baştan yazdık, Başkan Ali Koç için “Şirket yönetmek kulüp yönetmeye benzemez” diye. Bildiğini okudu. Erman Toroğlu’nun dediği gibi: “1. Film bitti. 2. Film de böyle olursa Ali Koç gider.”

Erman hoca durur durur Ali Koç filan dinlemez. Gerçekleri hiç çekinmeden söyler. Erman Toroğlu, “ Fenerbahçe bu haliyle Erzurum’da yenemez. Antalya’yı da yenemez” dedi.

Pazar günü Ayn-ı Ali’de özel dostlarımız vardı. Sultan Levent ile. Öcal Uluç, Hıncal Uluç ve Ünal Ersözlü, Çapala Mehmet ve oğlum Gökhan da oradaydı. Bizden önce Valimiz Ahmet Deniz de Aynı-ı Ali’de dostlarımızla beraberdi. Dedim ki, “Akhisar bugün Fenerbahçe’yi kesin yenecek.” Ayrıca Sümer Oral abime de maç başlarken “Akhisar yenecek” dedim.

Geçen hafta da yazdım. “Malatya’dan 1 puan alan Akhisar, Kasımpaşa karşısındaki Fener’i rahat yener” dedim. Ben dedim de, oğlum Gökhan da hiç durur mu? Bir televizyon programında Fenerbahçe’nin Akhisar karşısında hiç şansının olmadığını Akhisar’ın kesin yeneceğini söylemiş. Ne oldu? Pazar günü Akhisar, Fenerbahçe’yi 3-0 yendi. Bu Akhisar bunu hep yapıyor.

Manisa’dan Akhisarspor-Fenerbahçe maçını izlemek için Valimiz Ahmet Deniz, Cumhuriyet Başsavcımız Ahmet Çiçekli, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir de gitmişler. Valimiz maçı Akhisarspor’un Başkanı Hüseyin Eryüksel ve Fenerbahçe Kulübü’nün yakışıklı başkanı Ali Koç ile birlikte izlemiş. Beşiktaşlı Bilal Demir de Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ile Fener’in yenilişini keyifle seyretmiş. Bizim Yazı İşleri Müdürü Esra Kale’nin eşi Tolga ve oğlu Umut, Fenerbahçeli olarak maça gitmişler. Başkan Ali Koç’la fotoğraflar çektirmişler. Protokol tribününde her şey düzen içindeymiş. Giden misafirler çok memnun kalmış. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Yunus Öztürk’ü de kutlamak lazım. Protokol tribününü iyi organize etmiş.

Başkan Ali Koç’la Fenerbahçe’nin uçacağını düşünen taraftarlar hayal kırıklığına uğradı. Kanarya’nın sesi kısıldı. Bülbül gibi ötemiyor. Yalnız gerçekten bu tabloda Fenerbahçe taraftarı olmak istemem. Fenerbahçe futbol takımı karayoluyla İstanbul’a döndü.  Fenerbahçe’de işer karışacak. Ersun Yanal sesleri yükseliyor. Ali Koç yabancı hoca istiyor.

Ortam toz duman ama bu galibiyet Akhisar’a ilaç gibi geldiği ortada. Fenerbahçe’yi ateş hattına atıp kendileri derin bir ohhh çekti. Maç sonu Akhisar’da muhteşem sevinç vardı. Bülent Yıldırım’ın bitiş düdüğü ile Spor Toto Akhisar Stadyumu’nda çalan Berna Tan’ın söylediği ‘Kınayı yakmışlar geline’ şarkısı da 3-0’lık skor kadar Fenerbahçelilerin içini acıttığını düşünüyorum.

Cihad Taysi Pazar günü rahat uyudun mu? Ben Cumartesi gecesi Rize karşısında 2-0’dan 2-2’ye gelen maç sonrası Galatasaray’ın halinden uyuyamadım. Aslan’ı bu hale getiren Fatih Terim’e sevgilerimi saygılarımı sundum.