Günlerdir aylardır beklenen ABD'de başkanlık seçimi yapıldı. Bütün tahminleri altüst eden DONALD TRUMP ABD Başkanı oldu. Herkesin ‘büyük sürpriz' dediğine bakmayın. Trump bağıra bağıra geleceğinin işaretini verirken ABD medyasının Clinton yanında yeralması bütün dünyayı yanalttı. Salı günü Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve Ahmet Songüler'in ziyaretine gittiğimde Songüler'e, "Ahmet herkes Clinton diyor ama ben Trump'un kazanma ihtimalini de göz önünde bulunduruyorum" dedim. Saatler de 18.00'ı gösteriyordu. Sonra da Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına gittim. Başkan Cengiz Ergün ve ilçe belediye başkanlarının bir kısmı ile görüşüp eve döndüm. Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz dizisini ATV'de izlerken ABD seçimleri ile ilgili yayan yapan haber kanalları da reklam aralarında baktım. Dizi bitinci kendini başkanlık seçimine odakladım. Sandık sonuçları ilk gelmeye başladığında Trump öndeydi. Sonuna kadar da önde götürdü ve seçimi kazandı. Bizim tv kanallarında seçim uzmanı ve Amerika'yı iyi tanıyan olarak çıkarılan hocaların son ana kadar Clinton'un kazanma ihtimalini ortaya atmalarını da hayretle izledim. Hele bir üniversite hocasının artık ayan beyan Trump'un seçimi kazanacağı ortada iken son anda Clinton'un 271 veya 272 ile başkan olabileceğinin tezini ısrarla söylemesine de pes dedim. Çarşamba sabahın 9'una kadar da tv başından ayrılmadım. Amerikan seçmeni sandığa giderken ‘Bu düzen değişsin' parolası ile gittiği anlatılıyor. Trump tek başına ABD'nin elit tabakasının yanında yer aldığı Clinton karşısında müthiş bir zafer kazandı. Kimin gibi? 2002'de ülkemizde Recep Tayyip Erdoğan gibi.
Bu seçimde Amerika'nın önde gelen 14 araştırma şirketinden 13'ü yanıldı. Bir tek Washington Amerikan Üniversitesi siyaset tarihi profesörü Allan Lichman 1980 yılından beri olduğu gibi bu başkanlık seçiminin galibini kendi geliştirdiği araştırma sistemi ile doğru bildi.
Dün Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre dünyanın yeni patronunun İzmirli işadamı Faruk Yorgancıoğlu ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde mobilya ürettiğini öğrendim. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ancak İzmirli işadamı ve eşinin ABD'nin yeni başkanı Trump'a samimi şekilde çekilmiş fotoğrafı da var. Mobilyanın markası Trump Home by Doryo. Üretimi de Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada yapılıyor. Günlerdir ABD basınının uydusunda heraket eden medyamızda bize ABD'nin yeni başbakanını Türk düşmanı diye tanattılar. Bakarsınız gün gelir ülkemizi ziyaret ettiğinde İzmir ve Manisa'ya da gelebilir.