Geçen hafta sonu İsmail Çalışkan'ın kızının Giritligil Otel'deki nikah töreninden sonra Çeşme'ye gittim. Darbe teşebbüsünün üzerinden bir hafta geçmişti. Tatil beldesinde duruma baktım. Tatil köylerinin, otellerin ve plajların dolu olduğunu gördüm. Halk normal yaşantısını sürdürüyor. Pazar günü öğleden sonra Boyalık'taki Levent Gönül'ün oteline gittim. Otopark'ta zar zor bir yer buldum. Levent Gönül'e, "İşler iyi mi?" dedim, Levent yine Çeşme'nin rüzgarından şikayetçiydi. Plaja gittim ve sahilde bir tur attım. Herkes yaşamını sürdürüyor, denize giriyor, güneşleniyor, ailece gelenlerin çocukları kumda oynuyordu. Darbe teşebbüsünün şokunun kısa sürede ortadan kalktığını gördüm.
DOSTLARI GÖRDÜM
Geçen hafta Çarşamba günü de İzmir Deniz Restoran'da daha önceden kararlaştırdığımız bir programı Rıfat Uygur'la hayata geçirmiştik. Darbe teşebbüsünün üzerinden dört gün geçtiği gece Deniz Restoran doluydu. Şef Zafer, "İzmir bugün kendine geldi" dedi. Çeşme'de Levent Gönül'ün plajında Anemon Otel Zinciri Genel Koordinatörü Uğur Şahbaz ailece tatil yapıyordu. Levent, ben ve Uğur iki saatten fazla lafladık. Darbe teşebbüsünü konuştuk, herkes fikrini söyledi. Şaban Acarbay dostumla da karşılaştık. Sporda hizmeti çoktur Şaban hocamın, spor camiasında saygın bir yeri vardır. Manisaspor Başkanlığı yaparken Bornova'da Yeşilova ile oynadığımız maçtan sonra üzücü olaylar olmuştu, futbolcumuz Hayrullah dövülmüştü. Ege Üniversitesi'ndeki tedavisinde Şaban hocamın ilgisi büyüktü. Yeşilovalıların yaptıkları nedeniyle Manisaspor camiasından defalarca özür dilemişti.
HAYAT DEVAM EDİYOR
Televizyon Kırkpınar güreşlerini naklen veriyordu. Başpehlivan'ın belli olacağı güreşi beraber izledik. Tatil beldelerinde hayat normal seyrinde devam ediyor. Turizmde büyük hasar yok. Manisa'da darbe teşebbüsünden sonraki hareketlilik sürüyor… Soruşturmalar sürüyor… Manolya Meydanı'nda demokrasi nöbeti sürüyor… Dün Valimiz Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e iade-i ziyarette bulundu.
Bu görüşmede Manolya Merydanı'nın isminin ‘Demokrasi Meydanı' olarak değişmesi için 9 Ağustos'ta meclise sunulması görüşünde mutabakata varıldığını öğrendim. Hayırlı olsun.